Home » Step info

Step info

Samen steppen

Informatie over steppen

Er valt veel te zeggen over steppen. 

In deze artikelen verzamelen we de kennis over van alles rondom het steppen. Denk aan steps, stepmerken, stepwinkels, kleding en schoenen, steptechniek en veiligheid onderweg. 

NB: Deze site is live sinds januari 2023, en is dus pril en bevat nog maar heel summiere informatie. Het completer maken willen we graag samen met jullie, de steppers, doen, jullie hebben de kennis en kunde!
Heb je een idee voor een item op de site, laat het dan weten via de contact-pagina, of een mailtje naar info@stepbond.nl.
We horen heel graag van jullie!

Stepinfo

Kleding

Kleding

Als je aan het steppen bent geslagen is het zeker verstandig om je kleding daarop aan te passen. Over het algemeen kiezen steppers voor hardloop- of...

Lees meer
Niet rekken maar hoeken!

Niet rekken maar hoeken!

Een goede warming up bereidt het lichaam voor op een uit te voeren prestatie. Hiervoor zijn betere en mindere manieren voor. In dit artikel wordt dat uitgelegd.

Lees meer
Voeding bij duursport

Voeding bij duursport

Voor het sporten moet je eten en drinken. Voor de start bereid je je voor, maar tijdens de tocht moet er van alles aangevuld worden om de hongerklop en uitdroging te voor­komen. Hier zetten we uiteen wat je kan eten en drinken om optimaal te presteren.

Lees meer
Steptechniek

Steptechniek

Bij vrijwel alle sporten speelt techniek in meer of mindere mate een rol. Bij moeilijke sporten, zoals schaatsen, moet je veel energie steken in het...

Lees meer

Samen steppen

Wil je samen steppen? Kijk dan eens bij de Stepteams, of Stepkalender.

Er is vaak wel iets in de buurt waar je bij aan kunt sluiten.