Verkeerswet en de Step

Volgens de wet is de een stepper eigenlijk een voetganger. We adviseren je toch het volgende: Gedraag u in het verkeer als fietser.

Dit als je een autoped voor volwassenen (met rem) bestuurt, d.w.z. een stads, tour, downhil, cross, recreatie of wedstrijdstep EN ook de grotere vouwsteps met remmen.

Samengevat:

Alle Steps met 10 inch wielmaat en groter gedragen zich als een fiets ( rekening houdend met de wegsituatie!)

Gedraag je in het verkeer als voetganger als je een ministep bestuurt (10 inch wielen of kleiner), en kleine steps met skatewieltjes (of gelijk hieraan) gebruikt
Een aantal gemeenten hebben in bepaalde gebieden extra regels opgesteld waardoor er niet gestept mag worden in de voetgangers zone ondanks dat je voor de wet voetganger bent.

Een voorbeeld hiervan is: Hoog Catherijne in Utrecht. Ook  andere Gemeenten maken dit soort regels, deze afwijkende regels zijn er niet voor niets. In deze zones is het niet veilig om te steppen, de overige verkeersdeelnemers verwachten hier geen snelle steps en een ongeluk zit in een klein hoekje. Een verantwoord stepgedrag is hierin cruciaal, als we ons allemaal aan de regels houden kunnen we samen lekker blijven steppen!