Tussenstand KickbikeCup

Met nog een drietal wedstrijden op de kalender voor de KickbikeCup Competitie 2017 is het tijd om eens naar te tussenstanden te kijken. Wat kan er allemaal nog gebeuren?

Dames

Bij de dames zijn het Rosanne Reijne en Wenda Zuiddam die overwinningen verdelen in de competitie dit jaar. Met twee overwinningen in de twee wedstrijden die Zuiddam dit jaar stepte is zij statistisch de best presterende dame. Dankzij het feit dat Reijne tot nu toe alle wedstrijden reed en slechts de op de Afsluitdijk en op de Nedereindse Berg geen overwinning behaalde, gaat zij met een totaal van 289 punten aan de leiding bij de dames. Zuiddam moet genoegen nemen met een 11e plaats in het klassement.

Op de overige twee podiumplaatsen bij de Dames Overall vinden we Maxime Reijne (2) en Delia den Outer (3) die net als Rosanne uitkomen voor Stepteam High Level – Versekip.nl.

Met vier overwinningen op de teller heeft Rosanne Reijne genoeg aan één overwinning in de komende drie wedstrijden om haar competitiezege veilig te stellen. Delia den Outer, die als junior in de top 3 van het klassement te vinden is, zal de overige wedstrijden haar best moeten doen om niet van het podium te vallen. Voor Maxime Reijne geldt hetzelfde.

Heren

Net als bij de dames is het Machiel Steenbergen die elke race op zijn naam schrijft zolang de Rotterdammer Adriaan Ringoir niet aan de start staat. Zowel op de afsluitdijk als op de Nedereindse Berg wist Ringoir het goud voor de neus van Steenbergen weg te kapen. Door afwezigheid op de andere wedstrijden komt de Rotterdammer momenteel niet verder dan een 10e plaats in het tussenklassement. Steenbergen leidt het klassement met een totaal van 289 punten. De top drie bij de heren wordt aangevuld met Mario Reijne (2) en Daniel Moesbergen (3). Zelfs wanneer Reijne de komende wedstrijden weet te winnen en Steenbergen direct achter hem eindigt, komt Reijne 16 punten te kort voor de competitiewinst. Moesbergen kan echter nog een poging doen om voor zijn trainer en ploeggenoot te eindigen en het seizoen af te sluiten met een zilveren plak.

Leeftijdsklassementen

Natuurlijk strijden de categoriën junioren, masters en veteranen ook binnen hun categorie voor hun klassement. Deze worden bij de afsluiting van het seizoen gehuldigd tijdens de competitiehuldiging.

Tussenstand

De tussenstand van de competitie is natuurlijk op de website te vinden op de uitslagenpagina.

Eerstvolgende wedstrijd

De eerstvolgende afspraak in de competitie is tijdens de Wielerronde in Oostzaan op zondag 6 augustus. Inschrijven is mogelijk via de wedstrijdpagina.