Stepteam aan het woord

Stepteam Selles Kamperzeedijk mocht in 2018 het 40-jarig jubileum vieren. stepteam Zwolle bestond in datzelfde jaar 10 jaar. Samen vormen wij Stepvereniging West Overijssel (SWO).

Drie keer in de week is er een mogelijkheid om te steppen. Op maandagavond in Zwolle en op de woensdagavond in IJsselmuiden/Kampen. De trainingen bestaan de ene week uit wedstrijdtraining en de andere week wordt er een toertocht gereden. Dit wisselen we af zodat iedereen elke week een training van zijn voorkeur kan volgen. Op de zaterdagochtend trainen we afwisselend techniek, toertocht, wedstrijd of iets speciaals.

We zijn een gezellige club met in totaal 25 leden. We genieten van het steppen, maar we willen ook vooruitgang zien in ons stepniveau. Er zijn hiervoor trainers aanwezig die de steppers kunnen begeleiden. De wedstrijdtraining wordt gegeven door Hermien. Zij is de vaste trainer van onze club. Gerben en José geven ook trainingen en richten zich op de nieuwe leden binnen de club.

Ieder jaar organiseren we meerdere activiteiten. Zo hebben we in juni van dit jaar een mooie zomertocht gehad. We hebben genoten van een prachtige tocht langs het Zwarte Water. Aan het eind van het jaar organiseren wij weer traditie getrouw de midwintertocht. Ieder jaar een andere route maar er is altijd warme chocolademelk en glühwein. Een deel van de tocht steppen we in het donker met vele lichtpuntjes onderweg.

Naast de tochten organiseren wij dit jaar twee wedstrijden. Op 27 april was er de streetrace in Oldebroek. Een uniek parcours waarmee we conditie en kracht aanspraken. Daarnaast organiseerde onze vereniging het NK sprint in Heerde op 21 september.

Wij wensen jullie heel veel stepplezier en iedereen is welkom om een keer samen mee te steppen met onze mooie stepvereniging.