Nederland gastland WK 2018

10 jaar na het WK steppen in Kampen en Kamperzeedijk is het gelukt om het WK steppen van 2018 naar Nederland te halen. Het WK zal plaatsvinden van vrijdag 20 juli tot en met zondag 22 juli 2018 in en rond de Twentse plaats Losser en zal worden georganiseerd door Stepteam Twente.

Tijdens het WK in Australië vonden de eerste oriënterende gesprekken al plaats waaruit bleek dat er zowel vanuit het buitenland, als in Nederland zelf, interesse zou zijn als het WK weer terug naar Nederland zou komen. Terwijl er in Nederland naar mogelijkheden gezocht werden om een WK mogelijk te maken, werd in Letland dezelfde voorbereiding getroffen. Beide landen maakten een voorstel op en presenteerden dit aan de IKSA. Uiteindelijk bleek na stemming de voorkeur voor Nederland groter waarmee het startschot gegeven werd voor Stepteam Twente om de organisatiemotor op te voeren.

Volgens het conceptprogramma zal er gesprint worden op de Wielerbaan in Losser, waar in 2015 het EK sprint georganiseerd werd en Peter Groeneveld zijn 24-uurrecord vestigde. Het criterium en de estafette kunnen mogelijk verreden worden in het centrum van Losser. De locatie van de duurwedstrijd, die waarschijnlijk op zondag zal plaatsvinden is nog onbekend.