Marathon op toffe baan

Ongeveer 30 mensen reden de marathon op een nieuwe baan in Veenendaal. Men waardeerde de baan goed om zijn twee kombochten en om het tegenkomen van de voor- of achterliggers. Voor het publiek maakte het leuk de renners vaak te zien,

De spanning werd vooral gevoeld bij de dames senioren en de heren masters. Zij reden de meeste tijd samen op. Ronde na ronde bleven zij bij elkaar. Pas in de laatste sprint tot de meet werd de winnaar beslist. Zo eindigde Hermien voor Rosanne en Wenda en bleef Kris voor op André en Arjan. Voor krachtpatser Patrick was geen tegenstand op deze zonnige middag. Hij reed rondje na rondje alleen tot het damestrio werd gelapt. Hij bleef bij dit groepje hangen totdat zij finishten. Ook de jeugd trok zich aan elkaar op. De enige dames cadet hing in het wiel van een heren cadet en reed zo de wedstrijd uit.

De EHBO man kwam op de fiets uit Zwolle gereden. Hij had niet veel te doen. Een kleine snee op een knie was alles wat er te verbinden was. Toch nog een minpunt van de baan: het ligt aan de snelweg wat de luchtkwaliteit niet best maakt.

Bekijk hier de foto’s.