Geslaagde wereld-kampioenschappen

De sfeer was gemoedelijk, het weer was warm en droog. Het is een uitkomst om zo’n festijn in het dorpscentrum te houden. Er is winkelend publiek en de ouderen hebben alle tijd. Nu stonden er meer mensen dan alleen het stepwereldje achter de hekken. De verzorging is bij de hand want de winkels liggen rondom. Wat ook goed beviel zijn de bij-activiteiten. Op het plein lag een zandbak voor strandvolleybal en handbal. De balverenigingen hielden er clinics en wedstrijden zodat er na het steppen nog wat anders te bekijken is. Een prima sportief weekend voor Losser.

De deelnemers van de wedstrijden komen echt van heel de wereld. Naast de west Europese landen zijn Polen, Estland, Letland, Slowakije en Italië vertegenwoordigd. Van verder weg reisden steppers uit Canada en Australië naar Losser af. Vooral uit Tsjechië kwam een grote groep mensen. En niet alleen senioren maar jong en oud. Ook de relatief grote groep uit Australië viel op.

De begeleiding van de wedstrijden lag in goede handen. Stephan kletste de wedstrijd bij elkaar en hield de toekijkers op de hoogte van de vorderingen van de kopgroep. Hoeveel ronden er overbleven en hoelang zij over een rondje deden. Ook het hoofd van de jury gaf informatie door. Helaas wat minder goed te horen vanwege andere speakers of zo. Voor elke deelnemer was aandacht, al was het maar dat de nummers goed bevestigd en leesbaar waren. De prijsuitreiking werd op een warme toon verzorgd door Jolanda. De rondemiss assisteerde met de uitreiking van de prijzen.

 

Lees verder in het autoped magazine die NAF-leden in november ontvangen.

foto: Bernd Steenbergen