Flipjes toertocht

Deze zomerse toertocht is een aanrader. De route gaat door verschillende landschappen en heeft voor ieder een mooie afstand. De organisatie staat als een huis en de bewegwijzering is helemaal in orde.

Zes steppers schreven zich in maar spraken van te voren niets af. Toch kwamen we elkaar tegen. Een viertal al bij de start en de anderen onderweg. De fietsers hielpen daarbij want ik hoorde ze ‘daar is er nog één’ roepen. Bij de splitsing van de afstanden reden we alleen verder. Toch kwamen weer anderen in beeld bij de rustplaats.

De route liep voor het eerste deel door de Betuwe. Dat is voor grotere stukken nog wel een beetje kaal. Het wordt pas echt mooi op de Veluwe. Ook rond Arnhem is het mooi en zeker het deel rond het Sonsbeekpark. Het Binnenveld heeft weer andere charmes. Laanbomen en weideland met in het midden het Valleikanaal.

Op de rustplaatsen was gelegenheid voor ontspanning. Er was van de organisatie uit gedacht aan sportdrank en aan EHBO. Verder was er eten en drinken voor eigen rekening mits het niet te druk was. Maar verder was er horeca waar je maar wilt. Op de finish serveerde men een bordje pasta met hopelijk genoeg saus dit jaar.

Volgend jaar zien we dus meer steppers in Flipjes Tiel!