Baanofficials en wedstrijdleiders gezocht!

De wedstrijdcommissie is op zoek naar mensen die de opleiding tot baanofficial en wedstrijdleiding willen volgen. Dit wedstrijdseizoen wordt het WK in Twente georganiseerd en we hebben dan extra mensen nodig die willen helpen de wedstrijden in goede banen te leiden.
Wanneer u de cursus voor baanofficial of wedstrijdleiding wilt volgen en bij het WK in deze functie wil helpen, dan vragen we of u minimaal 1 wedstrijd voor het WK als baanofficial of wedstrijdleiding wilt helpen. Zo heeft u tijdens een minder drukke wedstrijd al wat ervaring opgedaan. Voor baanofficials zal er in de maand voor het WK waarschijnlijk nog een keer een extra informatie avond zijn waar ook tips worden gegeven en er vragen gesteld kunnen worden. De cursus tot wedstrijdleiding wordt dit jaar op een aantal avonden in maart/april en op verschillende locaties in het land gegeven. Een herhalings- en informatieavond zal ook in de maand voor het WK georganiseerd worden.

Hieronder kunt u lezen wat de cursussen precies inhouden. Voor vragen of opgeven kunt u een mail sturen naar wedstrijden@autoped.nl

Baanofficials
De cursus tot baanofficials bestaat uit het leren van het wedstrijdregelement, gevolgd door het maken van een online test. Het maken van de online test duurt ongeveer 15 minuten.

Wij zoeken vooral naar mensen rondom onze deelnemers. Bijvoorbeeld vaders en moeders van jeugdleden, echtgenotes, opa’s of zelfs je buren.

We vragen van de baanofficials dat ze minimaal 1 wedstrijd draaien dit seizoen. U ontvangt als baanofficial een reiskostenvergoeding van € 0,15 per km met een maximum van €30,00 per wedstrijd. De eerste 10 km worden niet vergoed.

Wedstrijdleiders
Als wedstrijdleider is het uw taak om de chiptiming te bemannen. De instructie voor wedstrijdleider bestaat uit het leren van het wedstrijdreglement en het maken van de baanofficial test.

Wedstrijdleiders ontvangen eveneens een reiskostenvergoeding van €0,15 per km met een maximum van €30,00 per wedstrijd. De eerste 10 km worden niet vergoed.