3, 2, 1.. Start!

Het nieuwe wedstrijdseizoen is vandaag van start gegaan met een streetrace in Oldebroek. Straatcross is waarschijnlijk een beter woord om het parcours mee te omschrijven. Naast dat het parcours uit asfalt en klinkers bestond, waren er ook een aantal uitdagende obstakels in het parcours ingebouwd. Zo moesten de deelnemers over zandbulten en door vrachtwagentrailers steppen. De obstakels maakten de wedstrijden uitdagend en het vroeg ook om enige behendigheid van de deelnemers.

3, 2, 1.. en we zijn van start! De speaker, geregeld door de organisatie van de streetrace in Oldebroek (ATB vereniging Oldebroek), gaf het startsignaal. Na de eerste paar bochten werd duidelijk dat deze race gewonnen zou gaan worden door de sterke rijders. De zandheuvels en de twee hoge zandbulten lieten al gauw merken dat kracht en snelheid twee belangrijke vereisten waren om hoog te kunnen eindigen. Na dit pittige stuk volgde een stukje klinkers. Even bijkomen.. of toch niet? Het volgende obstakel doemde al weer op. Eerst een bocht van 180 graden waarna er snel vaart gemaakt moest worden om de helling op te rijden die je in de vrachtwagentrailers bracht. Drie vrachtwagentrailers werden doorgestept waarna er weer een steile helling volgde waar je van af vloog. Even later op het parcours komen we een steil bruggetje tegen en zo volgen nog meer obstakels waarbij we moeten slalommen en of een bruggetje op moeten rijden.

Na 45 minuten klinkt dan eindelijk de bel voor de laatste ronde. In de laatste ronde nog alles geven om de tegenstanders voor te blijven of misschien lukt het nog wel om iemand in te halen.. Eindsprint tot de finish en dan zijn we binnen. Wat was dat afzien, maar wat hebben we tegelijkertijd genoten van deze prachtige wedstrijd. Bedankt organisatie, vrijwilligers en ook bedankt publiek! Tot een volgende keer?

Uitslagen staan online en vindt u hier. De volgende wedstrijd vindt op 18 mei plaats in Veenendaal. Kijk voor het volledige overzicht van tochten en wedstrijden in de kalender.