Volgorde kalenderplanning

Ieder jaar is het een uitdaging voor de wedstrijdcommissie om een gevuld en gevarieerd wedstrijdprogramma op te stellen. De doelstelling is elk jaar in januari de kalender vast te stellen voor het komend seizoen. Bij het kiezen en/of toewijzen van datums wordt rekening gehouden met de volgende prioriteiten:

 1. WK of EK
  Een Wereldkampioenschap of Europees Kampioenschap is vaak al een jaar eerder en toegewezen door de IKSA. Dit wordt gezien als belangrijkste evenement op de kalender.
 2. Eurocup
  Als het EK bekend is worden IKSA Eurocups gepland. Deze vinden vaak 3 á 4 keer per jaar plaats in de maanden mei tot september. In deze wedstrijden wordt gestreden om de ‘Eurocup’. Een Europees puntenklassement. Ook een EK (of een WK als dit in Europa plaats heeft) is onderdeel van de Eurocup-competitie.
 3. Nationale Kampioenschappen
  Vervolgens worden de NK’s toegewezen. Het NK sprint vindt vaak plaats in de maand juni. Het NK duur vindt plaats in september.
 4. Kickbike-cup wedstrijden
  Op de overgebleven datums worden Kickbike-cup wedstrijden ingepland. Hierbij wordt geprobeerd om deze wedstrijden zoveel mogelijk te spreiden in de zomermaanden. De eerste wedstrijd valt vaak in april. De laatste wegwedstrijd van het seizoen wordt in september verreden.