Jury en Baanofficials

In wedstrijden die door de NAF georganiseerd worden is altijd een jury aanwezig. Deze jury bestaat uit (een) tijdwaarnemer(s) en baanofficials. Deze jury is op de hoogte van het NAF wedstrijdreglement en is verantwoordelijk voor een eerlijk wedstrijdverloop. Vragen en klachten over de wedstrijd kunt u daarom eerst kwijt bij de aanwezige juryleden.

Meehelpen tijdens een wedstrijd?

De NAF kan altijd extra handen gebruiken tijdens wedstrijden. Zowel tijdwaarnemers als baanofficials zijn belangrijke functies. Wilt u meer weten over een korte training tot baanofficial of tijdwaarnemer? Neem dan vooral contact op met de wedstrijdcommissie.

Tijdwaarnemers

Tijdens wedstrijden wordt gebruik gemaakt van een systeem van Mylaps. Dit systeem wordt bediend door een vrijwilliger van de NAF. Dit jurylid geeft aanwijzingen aan de baanofficials en zal de laatste ronde aankondigen.

Baanofficials

De rol van de baanofficials speelt zich vooral af buiten de jurywagen. Zij hebben onder andere als taak om te controleren of de steps voorzien zijn van tenminste één werkende rem, transponder en een stuurnummer. Daarnaast vlaggen zij de deelnemers af bij de finish en zorgen zij ervoor dat gefinishte deelnemers niet opnieuw over de start-finish-lijn steppen.