Kleding

Als je aan het steppen bent geslagen is het zeker verstandig om je kleding daarop aan te passen. Over het algemeen kiezen steppers voor het hardloop- en wielrensegment van sportkleding.

Schoenen
Het is verstandig om goede sportschoenen aan te schaffen tijdens het steppen. Dagelijkse schoenen slijten te snel en hebben geen of weinig demping. Een hardloopschoen is het beste type sportschoen voor steppers. Let bij het kopen van schoenen er op dat de schoen niet te nauw zit en dat de schoen voldoende demping heeft.
De lussen van je veters blijven gemakkelijk achter je snelspanner hangen. Stop daarom altijd de lussen van je veters onder de andere veters.

Sokken
Het beste advies is te kiezen voor sportsokken voor bijvoorbeeld hardlopen of wielrennen. Eventueel zijn ook compressiekousen geschikt om tijdens langere steptochten te dragen. Deze zorgen voor een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.

Broek
Net als bij de meeste sporten is dagelijkse kleding niet geschikt voor dragen tijdens het sporten. Veel steppers kiezen er voor om te steppen in een (strakke) hardloopbroek of een joggingbroek. Let er wel op dat eventueel loshangende broekspijpen niet blijven hangen achter je step (bijvoorbeeld je snelspanner of rem).

Shirt
Afhankelijk van de temperatuur kun je ook qua shirt het beste kijken op de hardloop- of wielerafdeling van de sportwinkel. Hardloopshirts zijn vaak iets losser om het lichaam waar wielershirts vaak nauwsluitend zijn. Ook hebben wielershirts vaak gemakkelijke zakjes op de rug om bijvoorbeeld een telefoon, huissleutels of bandenplaksetje op te bergen.

Veel steppers dragen als onderste laag onder hun sportkleding nog een ondershirt. Deze shirts zijn gemaakt om vocht snel af te voeren en je lichaam op temperatuur te houden.

Handschoenen
Veel steppers dragen tijdens het steppen wielrenhandschoenen. Behalve dat ze zorgen voor demping en grip op het stuur beschermen ze je handpalmen tegen schaafwonden bij een valpartij.

Bril
Het is niet alleen een mode-item maar ook ontzettend praktisch. Er zijn weinig dingen zo vervelend als vliegjes of straatvuil in je ogen tijdens een steptocht.

Helm
Zelfs als je als stepper niet van plan bent om op topsnelheid rond te rijden adviseren we je met klem om altijd een helm te dragen. Ook als je buiten je eigen schuld in een valpartij terecht biedt de helm bescherming.