Is het al tijd voor een korte broek?

De eerste toertochten en wedstrijd zijn alweer verreden voor het step-seizoen 2017. De eerst volgende wedstrijd is de tijdrit over de Afsluitdijk. Maar wat voor kleding doe je aan voor zo’n wedstrijd in het begin van het seizoen?

Het is bijna lente (20 maart om precies te zijn). Vandaag wordt het maximaal zestien graden, dus ideaal weer om buiten een ritje te maken. Maar de vraag is: doe je een korte of een lange broek aan? Volgens Buienradar blijft de temperatuur de komende twee weken schommelen rond de tien graden Celsius. Aankomend weekend is het maximaal dertien graden, maar er valt wel wat regen. De komende week blijft het evenmin droog, al weet je het maar nooit.

Een leuke site om eens te kijken hoe ze er bij het (race)fietsen over denken, korte of lange broek aan tijdens het sporten. Volgens kanikeenkortebroekaan.nl moet je het ‘in het echte leven’ nog even doen met een lange broek, maar stap jij nu al op de step in een korte broek?

Uit een onderzoek kwam naar voren dat in het voor- en najaar onder de twintig graden Celsius het verstandiger is om met lange broek of beenstukken te rijden. Vanwege het temperatuurverschil in de schaduw, het snel afkoelen in de avond en de kou die bij waterpartijen, sloten en kanalen hangt. Een lange broek zorgt voor een goede doorbloeding van de benen en het kniegewricht. Het vermindert de kans op blessures.