Derde Elfstedenkruisje behaald

Woudenberg/Leeuwarden – Voor de derde keer in de geschiedenis is op 5 februari 2017 de Winterfiets Elfstedentocht voor fietsers en steppers verreden. De weersomstandigheden waren beter dan voor een jaar terug. Het was wel mistig en waterkoud met aan het einde van de dag een paar opklaringen.

Het startschot klonk om 06:30 uur in de legendarische Elfstedenhal in Leeuwarden. De 200 km lange route volgde het traditionele schaatsparcours zo dicht. Daarbij werd ook het beroemde bruggetje bij Bartlehiem aangedaan. Er was natuurlijk op verschillende plaatsen ‘Koek en Zopie’ en na afloop glom het Elfstedenkruisje. Wie deze uitdaging toch een beetje té heftig vond, kon kiezen voor de verkorte 7-Steden variant van 90 km met de start in Sneek.

Woudenberger Hans Lamberink van stepteam High Level ging wederom voor de 200 km. Vorig jaar werd de tocht nog stilgelegd vanwege de vele uitvallers met onderkoelingsverschijnselen. Toen sprak Hans al de hoop uit om in 2017 de tocht wel volledig te volbrengen.

Eenmaal voorbij Harlingen kreeg Lamberink steeds meer het gevoel dat hij het zou gaan halen. Dat gevoel kwam uit. Hij mocht voor de derde keer zijn Elfstedenkruisje in ontvangst nemen.

Lamberink: “Het gaf een ontzettende kick om na 200 km aan te komen in Leeuwarden, wat een mooi moment.”