tourtochten

‘De Betuwe in bloei’ steptocht – Stepteam Tiel (45-50 km)

Dit jaar een nieuwe naam voor een vertrouwde steptocht. Na verantwoordelijk te zijn geweest voor de organisatie van de steptochten in de Betuwe in 2017 en 2018 pakken we het dit jaar anders aan.
We gaan dit jaar starten vanuit Geldermalsen, het epicentrum van fruitteelt in de Betuwe. Omdat de zichtbaarheid van de alom geprezen bloesem slechts een zeer korte ‘window of opportunity’ geeft hebben wij ervoor gekozen om net als de voorgaande jaren te kiezen voor hetzelfde weekend als de Rode Kruis Bloesem wandeltocht. Het weer kunnen wij niet voorspellen (zoals tijdens de eerste editie bleek, maar de jaargangen 2017 en 2018 waren perfect…). Wat wel zeker zal zijn is de kans op fruitbomen vol met bloesem.

Om iedere stepper zoveel als mogelijk tegemoet te komen zetten wij een route uit van 45 – 50 km. De route zal als GPX bestand beschikbaar zijn voor de liefhebbers van een eigen tempo die gebruik maken van een navigatiesysteem. Voor de toersteppers die liever in een begeleide groep steppen gaan wij, Gerda Honselaar, Carlo Kooltjes en ondergetekende (Stepteam Tiel), samen op pad om de route af te leggen.
Deelname aan de steptocht kent geen inschrijfkosten; het betreft een tocht waaraan deelname voor eigen rekening en risico is. Bij het uitwerken van de route zorgen wij voor een rustplek halverwege de tocht, dit zal een plek zijn waar het mogelijk is om iets te nuttigen voor eigen rekening.

We verzamelen vanaf 9 uur en vertrekken om 10 uur vanaf de gratis parkeerplaats bij ‘De Pluk’ (Rijksstraatweg 64, 4191 SG, Geldermalsen). Laat ons via een e-mail bericht aan info@stepteamtiel.nl of via een bericht op Facebook even weten of je samen met ons wil genieten van de bloesem in de Betuwe.

Met vriendelijke groet,
Marcel Wisman

 

Datum
14 april 2019

Locatie
Geldermalsen - Parkeerplaats bij ‘De Pluk’, Rijksstraatweg 64, 4191 SG, Geldermalsen

Website
Bezoek de website