vrijerace

24h cross Alfsee (D)

De 24h cross is een mountainbike wedstrijd waar meer dan 1000 rijders aan deelnemen. Zij starten solo of als teams van 2, 4, 6 of 8 personen. Daaronder ook gemengde teams. Men dient minstens 16 jaar te zijn om in een team te mogen rijden. Aangezien het parcours circa 12,4 kilometer lang is, lost het startveld zich goed op. De race duurt 24 uur maar er hoeft niet de gehele tijd gereden te worden. Wie wil kan ook een pauze voor bijvoorbeeld slaap inplannen. Bij een 4-persoons team is de race zeer goed te doen, indien bijvoorbeeld iedere ronde van rijder gewisseld wordt.
Het parcours is veeleisend maar voor iedere stepper goed te doen. Er zijn korte stukken die stijl bergop gaan, hier moet dan even gelopen worden. Het parcours bestaat voornamelijk uit weiden, landwegen en geplaveide fietspaden. Er zijn ook een paar singletrails bij. Op YouTube zijn een paar goede video´s die het gehele parcours laten zien. Bijna overal op het parcours zijn mogelijkheiden om de snellere MTB-ers voorbij te laten gaan zonder daarbij zelf te moeten stoppen.
Het startgeld is inclusief de kosten voor de camping van vrijdag t/m zondag. Eveneens inbegrepen voor de deelnemers is de verzorging gedurende de wedstrijd (drinken, fruit, soep etc.).

Datum
9-10 juni

Locatie
Alfsee (D)

Website
Bezoek de website