Digibrief 6 - 2012

September is aangebroken en nog steeds mooi stepweer.
Vele steptochten (georganiseerd door de stepclubs) staan voor u klaar: Sprang Capelletocht, Postbanktocht, de Utrechtse Heuvelrugtocht. Lees verderop meer.

Ook het NK marathon aan Kamperzeedijk waar (alleen dit weekend) nog voor ingeschreven kan worden en het NK cross komen er aan. Op autoped.nl/kalender staan alle stepwedstrijden en -tochten.

Komende weekend za. 15 sep. wordt er gestept in het NK marathon aan Kamperzeedijk. Er geldt open deelname. En dit is ook tevens de lokatie van de jaarlijkse meeting voor alle stepclubs en -groepen. Elke groep of team kan 2 mensen afvaardigen (wel vooraf aanmelden).

In deze digi veel nieuws, o.a. een verslag van Ede, een nieuwe snelste tijd op de 400m sprint. En meer.

Veel leesplezier | Groet, Digibrief redactie


Komende zaterdag NK stepmarathon
inschrijving is alleen dit weekend nog mogelijk, dus meldt u nog aan.

KAMPERZEEDIJK - Op zaterdag 15 september 2012 nodigen wij u allen uit om deel te nemen aan de NK marathon op de step. Reeds 80 deelnemers hebben zich ingeschreven (afgezien van de kidsrace die ook altijd heel wat deelnemers trekt). Al vele jaren is de organisatie van dit evenement in handen van Stepteam Selles Kamperzeedijk. De laatste jaren worden we hierbij ondersteund door onze zustervereniging uit Zwolle.Dit jaar is er een aanpassing in het programma. De stepsport groeit en daarom starten nu de pupillen en cadetten apart op een eerder tijdstip. Ook zijn er leuke premies te verdienen. We hopen velen van u te mogen begroeten in de prachtige IJsseldelta aan de Kamperzeedijk (Genemuiden).

Naast de NK categorieën is er ook een druk bevolkte gratis kidsrace van 4 t/m 12 jaar, deze start om 10.00 uur. Het is elk jaar weer een ware strijd. En ook de ouders worden uitgenodigd voor een onderling wedstrijdje.

Programma 15 september 2012
10.00 uur Start steprace schooljeugd (4 tot 11 jr)
11.30 uur Prijsuitreiking schooljeugd in Driester
12.15 uur Opening meldtafel NK
(er kan niet meer ingeschreven worden op de dag zelf)
13.45 uur Sluiting meldtafel NK

13.00 uur Start heren cadetten/pupillen
13.01 uur Start dames cadetten/pupillen
14.30 uur Start heren (42 km)
14.31 uur Start dames (42 km)
15.30 uur Opening massage ruimte (of eerder indien nodig)
17.00 uur Premies en Huldigingen.

Inschrijven kan via dit formulier >

Meer informatie over de NK stepmarathon is te vinden op stepteamkamperzeedijk.nl/nk-individueel/


De jaarlijkse Posbank steptourtocht nodigt u uit!

DIEREN - We nodigen u allen uit voor de jaarlijkse populaire Posbank steptocht. We hopen net als vorig jaar weer veel steppers te trekken en er een mooie sportieve happening van de te maken. We bieden een mooie route door het natuurgebied de Veluwe Gelderland (met pittige klimmetjes Posbank, Lange juffer, Rozendaal, bedriegertjes).

Er is een route van 25 km en eentje van 50 km. Per afstand is er een recreatieve – en een snelle groep en er wordt gestept met begeleidende steppers.

Er is EHBO aanwezig en er is een drink- /eet pauze onderweg tevens soep ter afsluiting (bij finish). We adviseren het dragen van een helm. Minimaal 1 werkende rem op de step is verplicht bij deze tocht.Vertrektijd van de tochten om 10:00 uur
Meldtafel is open vanaf 9:30 uur

Start en finish adres:
Gymzaal/brandweerkazerne Burgemeester Bloemersstraat 3 (Zijweg Harderwijkerweg) 6952 BA in Dieren

Deelnamegeld:
€6 voor niet NAF-leden
€4 voor leden van de NAF
(korting alleen op vertoon licentiekaart)
(Breng uw NAF-tourstempelkaart mee, de tocht is NAF-tour en tevens TOURTOPPER!).

Betaling aan de meldtafel op de dag zelf.

INSCHRIJVEN Inschrijven kan alleen vooraf via het aanmeldformulier klik hier >


Steps kunnen gehuurd worden (mits aangegeven bij inschrijving op formulier). Voor alle up to date informatie kijk op www.stepteamdoesburg.nl/

Om in de stemming te komen hier de
foto's van een voorgaande editie >

Tot steps op 13 oktober a.s. in Dieren!
Bestuur Stepteam Doesburg

De NAF zoekt 3 Naffers voor de recreatie & tour commissie


Zoals de meeste van u al wel weten zijn we een commissie gestart speciaal voor de tour en recreatie sport in Nederland. We zoeken daar nu 3 nieuwe mensen voor die zitting willen nemen in deze commissie en (in eerste fase eerst samen met het bestuur en uiteindelijk grotendeels zelfstandig) het beleid willen uitzetten voor het recreatieve steppen. O.a. het bijhouden van de NAF-tourranking is een van de taken van deze commissie.

We hebben sinds kort ook het merk AW footbike bereik gevonden de NAF tour te sponsoren in 2012 en 2013.

Indien u samen met 2 andere Naffers het recreatieve steppen wilt ondersteunen, verbreiden, en dus actief iets wilt bijdragen aan de sport?, mail het tour[a]autoped.nl


Tussenstand NAF tourkalender >Kom naar Sprang Capelle!

Zondag 23 september is er de jaarlijkse gezellige steptourtocht van Sprang-Capelle. Dit jaar gaan we voor de 8ste keer van start. Zoals in de voorgaande 7 edities hebben we dit jaar niet één maar 2 prachtige route's voor de deelnemers uitgezet met een lengte van 25 en 50 km.

Onderweg 2 grote rust/stempelposten waar 15 min. verplicht rust genomen dient te worden en 2 doorstep posten met energie drankjes en hapjes aan het einde is er voor iedere deelnemer een aandenken aan deze 8ste steptourtocht Sprang-Capelle. Voor de steppers zijn er kleedkamers, douches en lockers aanwezig.

Stepteam Brabantsbont heet u dan ook van harte welkom als voor de 8ste steptourtocht Sprang-Capelle op 23 september 2012.
Inschrijfformulier >

Deze tocht is onderdeel NAF-tour en NAF tour topper, dus breng uw NAF-licentiekaart en tourstempelkaart mee.

Parcours: weg Omschrijving wegdek: asfalt/klinkers Kosten deelname: 7,50 euro p.p. Uw inschrijving is past geldig als uw inschrijfgeld is overgemaakt op bankrek. nr. 113.680.546. o.v.v. "8e steptourtocht 2012" + naam deelnemer.

- Route is bepijled: geheel bepijled Herinnering: ja
- Drinkenposten: ja
- EHBO: ja

25 km - is de meltafel van 09.00 tot 10.30 uur
Start 11.00 uur

50 km - is de meldtafel open van 09.00 tot 10.00 uur
Start 10.00 uur

Stephuur: is mogelijk

Adres douche/kleedruimte en meltafel: Sporthal De Slagen, adres de Gaart 2, Waalwijk
Organisatie: Stepteam Brabantsbont
Wilhelminastraat 17, 5161 HS Sprang-Capelle
E-mail : info@stepteambrabantsbont.nl

Nieuw op de kalender:
Stepcross Nieuwveen (ZH) zondag 21 oktober 2012


NIEUWVEEN - Kom op 21 oktober naar de Kickbike-Cup stepcross in Nieuwveen! Voorinschrijving is mogelijk tot 11 oktober.

Op 21 oktober vindt er een kickbike-cup stepcross wedstrijd plaats op en rond golfclub Liemeer en zwembad de Aarweide in Nieuwveen. Deze stepcross maakt onderdeel uit van het offroad spektakel Cyclo & Cross Nieuwveen en wordt mede georganiseerd door Stepgroep Uithoorn. Dit offroad spektakel bestaat uit de onderdelen: veldloop, veldrijden, MTB en stepcross. Er wordt gerekend op minimaal 300 man publiek.Programma:
09:30 uur | Wieler kids cross
10:30 uur | Veldloop
10:30 uur | Opening meldtafel stepcross
11:30 uur | Stepcross, alle categorieën
(= Onderdeel Kickbike Cup)

13.00 uur | Aansluitend huldigingen stepcross
13:30 uur | MTB cross country
14:45 uur | Veldrijden

De stepklassementen:
Pupillen = 10 t/m 12 jaar
Cadetten = 13 t/m 15 jaar
Junioren = 16 t/m 17 jaar
Senioren = 18 t/m 44 jaar
Veteranen = 45 + opgesplits in Dames en Heren.


Inschrijven kan via de site http://stepgroepuithoorn.nl/events/stepcross.

Deelname is open. Iedereen is dan ook vrij om ook aan de andere onderdelen van dit offroad spektakel mee te doen. Inschrijving op onderdelen buiten de stepcross om, vindt plaats op de dag zelf. Kijk voor meer informatie over deze dag op de site http://cycloencross.nl.

Er wordt gereden volgens de NAF reglementen www.autoped.nl/reglementen. Deelname is voor eigen risico. Het het dragen van een helm is
verplicht, evenals een werkende rem op de step.

De wedstrijden zijn onderdeel van de nationale stepcompetitie.

Helpers gezocht
We zoeken dringend helpende handen voor diverse taken die varieren van baanofficials (!), bemanner meldtafel, maar ook helpers voor opbouw parcours. Step je niet mee en steek je graag de handen uit de mouwen? Geef je dan (spoedig) op via het inschrijfformulier op de site!

Alvast super bedankt voor je bijdrage!

Deelnemers van ver weg Voor de deelnemers die van ver weg komen en er echt een leuk weekend er-op-uit van willen maken, bestaat de mogelijkheid om vlakbij het terrein een overnachting te regelen. Als je meer hierover wilt weten neem dan contact op met steppen[a]stepgroepuithoorn.nl.Zaterdag 27 oktober 2012
4e Utrechtse Heuvelrug tocht

Voorinschrijving IS BEGONNEN.

WOUDENBERG - Op zaterdag 27 oktober organiseert Stepteam High Level - Van der Laan uit Woudenberg opnieuw een sportieve steptocht over de Utrechtse Heuvelrug over de afstanden van ± 30 en ± 75 kilometer. De tochten zijn al uitgezet op afstandmeten.nl, maar hier kan nog aan gesleuteld worden.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. Van de beginnende stepper en de recreatieve sporter tot de ervaren wedstrijdrijder en kilometervreter. Ook mensen die nog nooit op een step hebben gestaan kunnen zich aanmelden. Het wordt wel aangeraden om een goede conditie te hebben, want de Heuvelrug kan voor een ongetrainde stepper erg zwaar zijn. Beginnende en onervaren steppers wordt afgeraden om deel te nemen aan de 75 kilometer tocht.
Bij de vorige editie stepten maar liefst 74 steppers mee. Dus u stept niet alleen.Er zal in groepsverband gestept worden. De 30 kilometer tocht zal worden opgedeeld in een geoefende en een recreatieve groep en de 75 kilometer tocht in een geoefende, een midden en een recreatieve groep. Houd hier vooraf rekening mee en probeer alvast in te schatten in welke groep je wilt rijden. Het is de vierde keer dat wij deze tocht organiseren en gezien de geweldige reacties na de vorige edities zal het weer gezellig druk worden.

Enkele reacties na de tocht van 2011:
“Helemaal TOP! Vandaag genoten van een geweldige steptocht.” “Vandaag genoten van een geweldige steptocht. Organisatie was helemaal top! Dank allemaal!” “VERSE KIPpensoep was Kip Lekker. Bedankt STHL voor de steptocht.” “Vandaag een mooie tocht in Woudenberg gestept. Zon, bos, heide, heuvels, de wereldberoemde kippensoep en zweet.”


Bekijk het filmpje van vorig jaar op: http://www.youtube.com/watch?v=lsqfllvavpc

NAF tourstempelkaart een licentiekaart meebrengen!
De Utrechtse Heuvelrug Steptocht is onderdeel van de NAF tour, dus na afloop kan er een stempeltje worden gehaald voor op de NAF tourkaart. Ook ontvang je 2 euro korting op deelname als je jouw NAF licentiekaart toont.

Als je niet over een eigen step beschikt is het mogelijk om een step te huren.


Start- en finishlocatie: Solexverhuur Woudenberg, Zeisterweg 53, 3931 ME Woudenberg. Op deze locatie kan je de auto parkeren en bevindt zich de meldtafel. Onderweg staat er onder andere een hete kop soep voor je klaar en na afloop van de tocht word je hier getrakteerd op een bakje koffie of thee met cake.

Melden: van 9:45 tot 10:30 uur
Start tourtocht: 11:00 uur

Schrijf je zo snel mogelijk in, dat is wel zo prettig voor de organisatie. Kijk op www.stepteamhighlevel.nl/tourtocht voor nog meer informatie en om in te schrijven.

Graag tot zaterdag 27 oktober!
Margriet Reijne Stepteam High Level

Wielerronde Ede
een prettige kennismaking...


EDE - Donderdagavond 23 augustus 2012 maakte de stepsport voor het eerst kennis met de Rabobank Wielerronde van Ede. En dit bleek een mooie match. Om 17.30 uur gingen de velden van start. Best heel wat opkomst, rond de 50 deelnemers aan de start en dat zo midden in de week.

De startvelden schoten weg en het aanwezige publiek keek nieuwsgierig toe. De wielerspeaker deed uiterst zijn best, was zeer bekwaam en ook geinteresseerd in onze sport. En dat hebben we wel eens anders gezien bij KNWU speakers. Maar deze man maakt er een prima verhaal van. De speaker kon ook mee kijken op de NAF telling laptops en zo de namen en ronden van de rijders oplezen, en dat helpt voor een speaker die totaal nieuw is in onze sport.

(Foto's door Bernd Steenbergen)
William van Geloof is ook weer terug in het veld (Stepteam Made).

Al vrij snel na de start vormde er bij de heren zich een kleine kopgroep waaruit uiteindelijk Martijn Tiemens en Stephan Bouman weg wisten te blijven. En ook zij waren het die na een uur criterium gingen sprinten voor de zege, zo leek het. Tiemens liet het daar echter niet op aan komen, hij demareerde in de voorlaatste ronden en won de race overtuigend.

Voor de derde en verdere plaatsen werd hard gestreden dit keer. De plaatsen 3 t/m 8 zaten allemaal in dezelfde ronde en dat ontpopt zich dan in heel wat strijd. Dat kunt u ook mooi in zien in de uitslagen. Tussen Machiel Steenbergen Mario Reijne was er een felle eindsprint te zien die uiteindelijk door de Zwollenaar Steenbergen werd gewonnen.


En ook tussen Jonathan Steenbergen, Albert Klompmaker (ST Doesburg) en Martin Bonder (ST Groningen) was een nipte strijd richting finishlijn. Het scheelde allemaal zeer weinig. Bij de veteranen heren wist Mario Reijne (High Level) te winnen in Ede, gevolgd door Hans Korbee (ST StepcrOss) die na een val, toch nog als tweede binnenkwam, Martin Bonder werd 3e bij de veteranen heren.

Bij de dames was er een heel mooi kopgroepje van vier ontstaan. Maar tijdens de race wist cadet Fiona Olthof (ST Twente) deze kopgroep voor het eerst dicht te naderen.... voor het eerst. (De cadet rijders hadden slechts een 40 min. wedstrijd en geen uur zoals de dames senioren). Uiteindelijk vond Rosanne Reijne (ST High Level) het genoeg en verhoogde de snelheid en wist zo uit het kopgroepje te glippen. Rosanne won de race uiteindelijk bij de dames daarachter ontpopte zich een eindstrijd op de finishlijn om de podiumplaatsen 2 en 3.
Wenda Zuiddam (ST Rotterdam) pakte de tweede plek en Hermien Koers (ST Selles Kamperzeedijk) won de derde plek net voor Maxime Reijne (ST High Level) die vierde werd.


Bij de veteranen dames wist Tiny Hol (ST Beesd) met redelijke overmacht te winnen. Geja Olthof (ST Twente) die sneller lijkt te worden bij elke wedstrijd werd tweede en Marianne Tiemens derde (ST Scherpenzeel).

Heren junior winnaar was Gerwout Lamberink (ST High Level), Dames junior winnares was Alice Klooster
(ST Selles Kamperzeedijk) . Cadetten winnaar was Christiaan van der Mark (ST High Level) en cadetten winnares was Fiona Olthof (ST Twente). Het is wel opvallend dat zowel bij de junioren als de cadetten de dames echt veel sneller zijn dan de herenwinnaars.

Heren pupil winnaar in Ede werd de zeer sterk rijdende Niels van Ekeren
(ST High Level) en bij de dames pupillen wist dit keer Lisa Wessels (ST Twente) iedereen te rap af te zijn, Lisa begint steeds harder ook te rijden. Ik weet niet wat ze daar in Twente eten, maar dat volk wordt met de dag rapper.

Het was een mooie wedstrijd en een mooie avond. We danken de organisatie dat we mee mochten liften dit jaar in het programma. En ook dank aan de 50 deelnemers, en de mensen die NAF hebben mee hebben geholpen om deze Kickbike Cup mogelijk te maken op deze avond en geholpen hebben met de wand, halen van de prijzen, bemannen meldtafel, timing: Albert en Zwannet van Dijk, Piet Visser, Lisanne en Marianne Tiemens, Arie Folkers en Thijza Brouwer. En iedereen die we vergeten te noemen zijn. Ook dank aan Jan van den Berg van de Rabobank Zomeravondronde van Ede.

Foto's van de wedstrijden
hier enkele albums:
Steprace 23 augustus 2012 Ede - (stepteam Zwolle 1) >>
Steprace 23 augustus 2012 Ede - (stepteam Zwolle 2) >>

Steprace 23 augustus 2012 Ede - (stepteam Twente) >>
Steprace 23 augustus 2012 Ede - (stepteam High Level) >>

Videobeelden van het stepcriterium Ede >
(gemaakt door Margriet en Maxime Reijne).


We danken de premiegevers tijdens de Kickbike Cup te Eden donderdag 23 augustus 2012.
http://www.autoped.nl/ede/NAF-tour Steptocht te Hallum
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst...Foto door Arie Folkers

Tussenstand NAF tourkalender >
 

NK stepcross te Hengelo

HENGELO juli 2012 Securion NK stepcross voor het eerst in Twente Zaterdag 29 sep. nabij FBK-Stadion in Hengelo Voor het eerst in de historie worden de Ned. kampioenschappen stepcross verreden op Twentse bodem. De nationale titelstrijd wordt zaterdag 29 september 2012 gehouden in Veldwijk Noord op het terrein nabij de Kuipersdijk in Hengelo, aan de overkant van het FBK-Stadion.

De organisatie van het evenement is in handen van het Stepteam Twente, in nauwe samenwerking met de gemeente Hengelo en woningcorporatie Welbions.

De deelname aan het NK is open. Dat wil zeggen dat iedereen mag meedoen. De nationale titels kunnen echter alleen worden behaald door steppers met de Nederlandse nationaliteit.

Steps kunnen eventueel worden gehuurd bij de organisatie. Die biedt debutanten ook chips te leen aan voor de tijdregistratie.
Op het terrein wordt een ongeveer 2 km lang parcours uitgezet waarop hoogteverschillen worden gecreëerd om de moeilijkheidsgraad van de titelstrijd te vergroten. Het traject voert de deelnemers grotendeels over zand en gras en door het bos. Pupillen en junioren rijden twee ronden, de cadetten vier en de overige groepen tien.

Stepclinics voor de jeugd In samenwerking met Welbions en Hengelo Sport wordt aan de jeugd van de Hengelose basisscholen een programma aangeboden met onder meer stepclinics. Op de dag van het NK is als intermezzo van de wedstrijden plaats ingeruimd voor een prominenten- en bedrijvenrace.
Vrijwilligers Het Stepteam Twente wordt in de voorbereidingen op het NK en de wedstrijd op zaterdag 29 september bijgestaan door tal van vrijwilligers van de eigen club en van het ROC van Twente. Allard Nap: "Maar we kunnen er nog wel meer gebruiken. Eerlijk gezegd is het voor ons nog een van de grootste uitdagingen het zo te organiseren dat we ook zelf nog kunnen meerijden." Voor meer informatie, zie de website www.nkstepcross.nl


Wat gaat u stemmen op 12 september?

Op 12 september kiest Nederland een nieuwe Tweede Kamer. Veel politieke partijen hebben ook iets over de fiets en aanverwante zaken te vertellen. Onze college van de fietsersbond hebben alle pro-fietspunten voor u netjes op een rijtje gezet en dat is best handig als u nog niet weet op welke partij u wil gaan stemmen. Immers vele van die fietspunten gelden ook voor ons steppers...
Lees meer >


Steppen tegen Kanker 2012

Zaterdag 25 augustus 2012 hebben de deelnemes van steppentegenkanker een top prestatie neergezet; de beklimming van de Alpe d'Huez om geld op te halen voor de stichting STOP Hersentumoren. Het was een fantastisch evenement en de organisatie is trots op alle kanjers, vrijwilligers, supporters en donateuren!

"..Dank voor jullie steun en support. Dank voor jullie top prestaties! En samen hebben we weer een verschil gemaakt! Het verschil wat nodig is om onderzoeken op te starten en een betere behandeling mogelijk te maken voor de toekomst..."

De missie was en is: Zoveel mogelijk geld inzamelen voor de kankerbestrijding Stichting STOPhersentumoren.nl.

Behaald: Wij hebben meer hersenkankeronderzoek mogelijk gemaakt door dit jaar € 174.127,- op te halen (stand 25-8-2012)

De toekomst: Een betere behandeling en een verhoogd genezingspercentage voor primaire hersentumoren.

Al reeds bereikt: Een doorbraak in hersentumoronderzoek door stepper en internationaal hersentumor onderzoeker Tom Würdinger klik HIER.Tour de France trainingen zijn van start...

Onder leiding en op initiatief van de Tsjechische stepper Jan Vlasek gaan een aantal steppers in 2013 proberen de gehele Tour de France te steppen. En u kunt daar in mee steppen of mee helpen. De organisatie zoekt nog helpers die de steppers willen begeleiden. Een zware, maar leuke klus. Alle info is te vinden in het Engels op kickfrance2013.comPromo video steptour de France >Dag van het sportonderzoek

Op 12 september vindt de jaarlijkse Dag van het Sportonderzoek plaats in Den Haag, georganiseerd door de Academie voor Sportstudies van De Haagse Hogeschool. Hier presenteren sportonderzoekers hun recente werk aan elkaar en debatteren daarover. Sportbeleidsmakers stellen zich op de hoogte van de meest recente inzichten uit sportonderzoek. Lees meer >


8 nieuwe officials
We hebben nu 2 x de baanofficial cursus gegeven. We hebben nu 8 mensen die in het proces zijn officieel baanofficial te worden. Deze cursus wordt herhaald, zodra er zich nieuwe kandidaten melden voor de cursus.

Iedereen kan zich daar voor aanmelden via de NAF (secretariaat[a]autoped.nl). Curussen zijn kostenloos.
Bij 4 aanmeldingen wordt er een ruimte gehuurd en de cursus gegeven.

Cursisten krijgen vooraf leeropdrachten dus als je je aanmeld doe dat tijdig want je moet wel vooraf wat zaken doornemen en leren. De cursus is minimaal 2 jaar geldig (met verlengmogelijkheden).

We zijn ook in het proces om een cursus voor wedstrijdleider, wedstrijdomroeper en tijdwaarneming aan te bieden. Mocht u hier al interesse voor hebben mail het ons door. (secretariaat[a]autoped.nl)

We geven twee gratis kaarten weg voor de
50+ beurs
t.w.v. 20,- euro

De 50PlusBeurs is ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers en biedt de 100.000 bezoekers 6 hallen met informatie, amusement en voordeel. Met 600 stands, workshops en presentaties. Maar ook vele optredens op podia met muziek, show, dans en exposities. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen!

De NAF geeft 2 gratis entree kaarten weg voor deze beurs.

U kunt die winnen door originele kopij in te sturen voor de digibrief. U ontvangt de tickets digitaal. Dus de barcode kunt u zelf uit printen. Stuur kopij in naar de digibrief[a]autoped.nl

digi-advertentie:


Op 22 sep. is de kick-off van Stepteam Assen

Op 22 september 2012 gaat het nieuwe stepteam Assen van start! Het is de eerste stepgroep in Drenthe, waar steppen in groepsverband mogelijk wordt. Ontdek het zelf en kom mee trainen! Er hebben zich reeds een leuk aantal mensen gemeld voor de eerste training.

Een step kun je lenen gedurende de eerste twee trainingen, om zelf te ontdekken hoe leuk steppen is! Dit is mogelijk doordat we een samenwerking met een lokale fietszaak aangaan die de leensteps levert.

Voel je welkom en meld je aan via stepteamassen[a]gmail.com of via het formulier op
http://sta12.jouwweb.nl/

Ons stepteam is ook za. 15 september aanwezig bij de landelijke meeting voor stepclubs....

15 Sep. landelijke meeting voor stepclubs en -groepen

Geachte stepclubs/-groepen van Nederland,
We nodigen u allen uit om 2 mensen uit uw stepclub af te vaardigen naar de komende jaarlijkse meeting za. 15 september voor stepgroepen en –teams in Nederland.

Alle clubs en groepen zijn zeer welkom, ook de hele kleine en nieuwe. Haal voordeel voor je eigen team uit deze meeting. Vergaderlocatie is Kamperzeedijk 18, Genemuiden (vlak bij Zwolle)

Aanvang 10.00 uur en de meeting duurt tot uiterlijk 12.00 uur. Verder die dag 15 september 2012 start om 13.00 uur het NK marathon jeugd en om 14.30 het NK marathon ook op dezelfde locatie waar we ook vergaderen. Dus ook een leuke happening om mee te pakken en zo steppers te spreken of zelf mee te doen.
Lees meer >


Actief blijven verlengt leven


BAARN - Een actieve en gezonde leefstijl na je zeventigste verhoogt de levensverwachting met een aantal jaren. Dat suggereert een Zweedse studie.

Gezondheidsnet Wetenschappers van het Zweedse Karolinska Instituut analyseerden de leefstijl van 1810 mensen boven de 75 jaar. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd op de website van British Medical Journal. Uit het onderzoek bleek dat mannen met de gezondste leefstijl zes jaar langer leefden, vrouwen hadden vijf extra jaren. Volgens de experts is het dus nooit te laat om te beginnen met goed voor jezelf te zorgen.

Lees meer >


Stepweblinks
Krantenartikel:
Woudenberg (Uithoorn) >
Leusden NU >
Den Helder interview >

Video:

Wethouder Woudenberg >

Start steppentegenkanker.nl
Nieuwe WK videos >
Steprace Uithoorn >
Stepcriterium Ede >
Steprace Rolde >
Tour de France steppromo >

(Margriet Reijne filmt elke Kickbike-Cup wedstrijd en Maxime Reijne maakt daar een leuke montage van. Het overzicht van alle filmpjes is hier te vinden >)

Radio:
Holland doc sport zomer >

Foto's:
Ploegentijdrit Uithoorn 1

Ploegentijdrit Uithoorn 2
Sprint Uithoorn 1
Sprint Uithoorn 2
Criterium Uithoorn 1
Criterium Uithoorn 2
Wedstrijden Uithoorn

2012 - Ede 1
2012 - Ede 2
2012 - Ede 3
2012 - Ede 4

2012 - Rolde 1
2012 - Rolde 2
2012 - Rolde 3


Handigggg ventielenset


Ook altijd nooit het juiste ventielenset bij de hand als u uw banden van uw step wilt oppompen. De ANWB verkoopt nu een setje online in hun shop voor 5,95 voor leden en 7,95 euro voor niet-leden. Lees meer >
Wereldrecord de 400 m

De Deen Christian Iversen, geboren in 1993 stepte een onofficieel wereldrecord recent op de 400m tijdens de SPARTA Copenhagen Athletics Games 21th August 2012, Østerbro Stadion, Kopenhagen. Zijn tijd 42,69
Dit onder weersomstandigheden + 22 degrees, droog, en lichten wind (windkracht niet bekend). Op een tartan baan. Dus in theorie zou dit nog 2 seconden sneller moeten kunnen. Pfffff ga er maar aan staan.

Het scoreboard in het stadion:

Hier een video van de 400m >


Fietshelm in NL verplicht ?


De discussie over het verplicht stellen van de fietshelm laait weer op. Verkeersveiligheidsorganisaties twisten hierover. Het gebruik kan helpen in de strijd tegen het groeiend aantal doden en gewonden onder fietsers. De Fietsersbond is tégen het verplicht dragen van een fietshelm, terwijl ANWB en VeiligheidNL het vrijwillig dragen van hoofdbescherming juist willen propageren. Lees meer >


Beeld in Rupelstreek-Vaartland België (Opstepdag 2012).Sportcongres Sportpoort.nl

Maandag 15 oktober is het zover, dan organiseert Sportpoort organiseert haar eerste Sportpoort congres in het Kasteel van Spangen te Rotterdam. Key-note speaker op deze avond is Toon Gerbrands die op inspirerende wijze zijn club AZ door de grootste crisis van de geschiedenis van de club heeft geloodst. Wilt u op de hoogte gebracht worden over de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media, denkt u aan een maatschappelijke rol voor uw vereniging, bent u op zoek naar nieuwe sponsorvormen en wilt u onder het genot van een hapje en een drankje met collega bestuurders kennis delen? Het Sportpoort congres kost 65,00 euro en u kunt zich online aanmelden op www.sportpoort.nlGehuldigd

De WK medaillewinnaars van het Stepteam High Level zijn op maandagavond 1 september om 19:00 uur in het cultuurhuis te Woudenberg gehuldigd door Wethouder Pieter de Kruif.

Voor bijna iedereen was dit een grote verrassing. Niels van Ekeren was er om 18:15 uur nog van overtuigd naar de voetbaltraining te gaan! Na een korte toespraak mochten de steppers een mooie badjas in ontvangst nemen met een borduursel van het logo van de gemeente Woudenberg en hun eigen naam.
Wethouder Woudenberg >De Nationale Sportweek '13

Nieuwe sporten uitproberen is COOL is het nieuwe thema.
Van 20 tot en met 27 april 2013 is alweer de 10e editie van de Nationale Sport Week. Dat belooft een feestelijk lustrum te worden meldt het (initiafnemer) NOC-NSF! Honderden sportaanbieders zullen weer duizenden sportactiviteiten aanbieden, waar jij aan mee kunt doen! Een geweldige manier om kennis te maken met (nieuwe) sporten!

Vanuit de NAF hopen we dat vele stepclubs en bedrijven stepactiviteiten ontplooien in die week. Mogelijk valt ook het opstepweekend 2013 in deze week. Na de nationale clubmeeting komend weekend waar dit wordt behandeld weten we meer.

digi-advertentie:

Digibrief kopij

Mail uw kopij naar:

Digibrief redactie >
Iets te koop of iets te koop gevraagd. Mail het ons door.
arrow lid worden | arrow nafshop | arrow doneren | arrow adverteren | arrow Stepbieb


Ook een berichtje voor de maandelijkse digibrief of het Autoped Magazine?, mail het ons toe.


© Nederlandse Autoped Federatie
NAF Digibrief redactie